Skip to main content
Soep Vegetarisch

LICHT GEBONDEN POMPOENSOEP MET SAFFRAAN EN SINAASAPPEL

Voorbereiding 20 MIN Bereiding 30 MIN Voor 4 PERS. Moeilijkheidsgraad MAKKELIJK

INGREDIENTEN

Fleur de sel Fijn zout
  • 1 butternut, in blokjes gesneden
  • Schilletjes van 2 biologische sinaasappels
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, in tweeën gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 cl slagroom
  • 8 draadjes saffraan
  • Verse koriander
  • Pompoenzaadjes
  • Fleur de sel van La Baleine
  • Fijn zout van La Baleine
  • Water

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.

  • Meng de pompoenzaadjes in een kom met wat olijfolie en leg ze in een ovenschaal. Zet 30 minuten in de oven. Maak op smaak met Fleur de sel van La Baleine.

  • Fruit de ui in een snelkookpan met wat olijfolie. Voeg de stukjes butternut, de knoflook en de saffraan toe en voeg water toe tot alles bijna onder staat. Voeg vervolgens de sinaasappelschilletjes toe, maak op smaak met fijn zout van La Baleine en laat 20 minuten koken in de snelkookpan. Maak heel fijn met een staafmixer.

  • Giet de soep in kommen en voeg er de gebrande pompoenzaadjes, wat koriander en wat room aan toe.