Skip to main content
Vis

TABOULEH VAN TUINBONEN EN KABELJAUW

Voorbereiding 15 MIN Bereiding 10 MIN Voor 4 PERS Moeilijkheidsgraad MAKKELIJK

INGREDIENTEN

Essentiel
  • 4 moten kabeljauw
  • 350g gedopte jonge tuinbonen (diepvries of vers in het seizoen)
  • 2 tomaten
  • 1/2 rode ui
  • 1 klein bosje platte peterselile
  • Muntblaadjes
  • 1 koffielepel Fijn zout van La Baleine
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Het sap van 1 citroen
  • 50g boter
  • Komijnpoeder (optioneel)
  • Peper van La Baleine

BEREIDING

  • Dompel de jonge tuinbonen onder in kokend water met wat zout. Wacht tot het water weer kookt. Giet ze af en houd ze een paar minuten onder koud water. Verwijder het velletje van elke tuinboon: druk erop, de boon komt er dan vanzelf uit.

  • Snijd de tomaten en de ui in dobbelsteentjes. Was en snijd de peterselie. Meng in een slaschaal: het citroensap, de olijfolie, de dobbelsteentjes tomaat en ui, de gesneden platte peterselie, de muntblaadjes, de jonge tuinbonen, zout en peper uit de molen, en serveer de tabouleh van tuinbonen op borden of in kleine kommen.

  • Laat de boter smelten in een koekenpan, laat elk stuk vis in een paar minuten bruin worden en overgiet ze voortdurend met boter. Zout en peper toevoegen.

  • Haal de stukken vis uit de pan en zet ze twee minuten onder de gril. Leg voorzichtig een stuk vis op elk bord met tabouleh van jonge tuinbonen. Bestrooi met wat zout La Baleine. Naar smaak kunt u ook komijnpoeder toevoegen (optioneel).