Skip to main content
Vis

QUICHE MET PREI EN GEROOKTE ZALM

Voorbereiding 15 MIN Bereiding 30 MIN Voor 6 PERS Moeilijkheidsgraad MAKKELIJK

INGREDIENTEN

Fijn zout Andere zouten
  • 1 quiche/taartdeeg
  • 2 preien
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 2 eieren
  • 50g geraspte gruyère
  • 4 eetlepels zure room light
  • 6 eetlepels melk
  • Fijn zout van La Baleine
  • Peper van La Baleine

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op thermostaat 7.

  • Snijd de prei (alleen het wit!) in smalle ringetjes, fruit ze in een beetje boter. Als ze zacht zijn, voegt u twee volle eetlepels room, zout en peper toe en naar smaak nootmuskaat. Verspreid deze bereiding op het deeg, bedek het helemaal met gerookte zalm (in hele plakken of in reepjes).

  • Meng twee hele eieren, twee grote lepels room, de zes lepels melk (of meer, afhankelijk van de gewenste dikte), de geraspte gruyère, het zout, de peper en eventueel nog wat nootmuskaat in een grote kom. Giet dit mengsel op de quiche en zet ongeveer 30 minuten in de oven.