ZOETE UIEN MET PROVENÇAALSE VULLING
Voorbereiding
30 MIN
Bereiding
30 MIN
Voor
6 PERS
Moeilijkheidsgraad
MAKKELIJK
INGREDIENTEN
- 6 witte uien
- 2 courgettes
- 4 eetlepels paneermeel
- 200 g rundergehakt
- 200 g varkensgehakt of ham
- 1 teentje knoflook
- 1 ei
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 3 gedroogde tomaten
- Peterselie
- Olijfolie
- Fijn zout van La Baleine
- Peper
BEREIDING
-
Leg de uien en de courgettes in een snelkookpan en kook ze in 20 minuten onder druk. Als u geen snelkookpan hebt, kookt u de groente 30 minuten in kokend water.
-
Scheidt de verschillende lagen van de gekookte uien met een lepel. De grootste worden gevuld. De kleinste worden in de vulling verwerkt.
-
De vulling maken: meng de rest van de gekookte uien, de gekookte courgettes, het teentje knoflook, het rund- en varkensvlees, de eieren, de gedroogde tomaten en de peterselie in een mixer. Voeg zout, peper en de helft van het paneermeel toe. Mix grof en vul de uienlaagjes.
-
Bestrooi de gevulde uien met paneermeel en pijnboompitten, giet er olijfolie over en zet ze 15 minuten in de oven op 180 °C.