Skip to main content
Vlees

ZOETE UIEN MET PROVENÇAALSE VULLING

Voorbereiding 30 MIN Bereiding 30 MIN Voor 6 PERS Moeilijkheidsgraad MAKKELIJK

INGREDIENTEN

Fijn zout
  • 6 witte uien
  • 2 courgettes
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 200 g rundergehakt
  • 200 g varkensgehakt of ham
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 3 gedroogde tomaten
  • Peterselie
  • Olijfolie
  • Fijn zout van La Baleine
  • Peper

BEREIDING

  • Leg de uien en de courgettes in een snelkookpan en kook ze in 20 minuten onder druk. Als u geen snelkookpan hebt, kookt u de groente 30 minuten in kokend water.

  • Scheidt de verschillende lagen van de gekookte uien met een lepel. De grootste worden gevuld. De kleinste worden in de vulling verwerkt.

  • De vulling maken: meng de rest van de gekookte uien, de gekookte courgettes, het teentje knoflook, het rund- en varkensvlees, de eieren, de gedroogde tomaten en de peterselie in een mixer. Voeg zout, peper en de helft van het paneermeel toe. Mix grof en vul de uienlaagjes.

  • Bestrooi de gevulde uien met paneermeel en pijnboompitten, giet er olijfolie over en zet ze 15 minuten in de oven op 180 °C.