EI IN EEN PANNETJE OP SHAKSHOUKA-MANIER
Voorbereiding
55 MIN
Voor
6 PERS
Moeilijkheidsgraad
MAKKELIJK
INGREDIENTEN
- 6 eieren
- 1 uien
- 1 gele paprika
- 4 tomaten
- 10 cl tomatenpulp
- 50 g feta
- Wat blaadjes peterselie
- Olijfolie
- Fijn zout van La Baleine
- Komijn, peper
- Wat sneetjes brood als bijgerecht
BEREIDING
-
De shakshouka maken: Pel de ui, verwijder het kroontje van de tomaten en leeg de paprika. Snij de groente in kleine dobbelsteentjes. Giet wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg na een paar minuten de paprika, de tomaten en de tomatenpulp toe. Breng op smaal met zout, peper en komijn. Doe het deksel erop en laat 20-25 koken, roer regelmatig.
-
Leg een grote lepel warme shakshouka in de schaaltjes. Breek er een ei in, voeg de verkruimelde feta toe, zout, peper en zet de schaaltjes in een ovenschaal. Giet 2 cm kokend water in de ovenschaal en zet 10 tot 12 minuten in de oven op 190 °C.
-
Haal uit de oven en doe er wat fijngesneden peterselie op. Meteen opdienen, met wat brood met boter.