Skip to main content
Vis

MOSSELEN UIT DE OVEN

Voorbereiding 30 MIN Bereiding 30 MIN Voor 4 PERS Moeilijkheidsgraad MAKKELIJK

INGREDIENTEN

Grof zout
  • 40 Spaanse mosselen
  • 100 g blauwe kaas
  • 3 eetlepels melk
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1/2 glas witte wijn
  • 1 stukje boter
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • Bieslook, fijngesneden
  • Grof zout van La Baleine

BEREIDING

  • Gooi de mosselen met gebroken of open schelpen weg.

  • Doe de mosselen in een grote schaal, voeg twee grote handen grof zout toe en wrijf de mosselen tegen elkaar. Krab de schelpen schoon met een mes als er nog vuil over is.

  • Leg de mosselen in een grote hoeveelheid water, voeg grof zout toe en laat de mosselen 20 minuten ‘ademen’. Zo verwijdert u het water uit de mosselen en zuivert u ze.

  • Spoel de mosselen in schoon water. Ze zijn klaar om gekookt te worden!

  • Fruit het sjalotje in een koekenpan met de boter. Voeg de mosselen toe en blus met de witte wijn. Doe er een deksel op en wacht 3 minuten tot de mosselen opengaan.

  • Meng de blauwe kas, de bieslook en het paneermeel in een kom. Voeg langzaamaan wat melk toe tot u een dikke saus hebt.

  • Verwijder de lege schelpen en leg de volle schelpen op een bakplaat. Vul de mosselen met een klein lepeltje met het blauwe kaasmengsel. Eindig met wat paneermeel en zet 5 tot 7 minuten in de oven op 200 °C.

  • Dien de mosselen op op een laag grof zout van La Baleine.