ZACHTE CAKE MET BOSBESSEN EN IJZERKRUID
Voorbereiding
15 MIN
Bereiding
30 MIN
Voor
4 PERS
Moeilijkheidsgraad
MAKKELIJK
INGREDIENTEN
- 230 g bloem
- 100 g suiker
- 3 eieren
- 7 cl neutrale olie (koolzaad of zonnebloem)
- 12 cl halfvolle melk
- 150 g bosbessen
- 5 blaadjes ijzerkruid
- 1 snuf zout van La Baleine
- 1 koffielepel bicarbonaat van La Baleine
- Het sap van 1/2 citroen
- Wat boter (om de vorm in te vetten)
BEREIDING
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Breng de melk aan de kook in een pan. Haal van het vuur af en laat het ijzerkruid 5 minuten intrekken (de smaak moet sterk aanwezig zijn).
-
Klop de suiker met de eieren in een kom tot het mengsel wit wordt. Voeg de olie, de bloem, de melk en het zout toe.
-
Meng in een andere kom het bicarbonaat en het citroensap en voeg dit aan het eerste mengsel toe. Voeg uiteindelijk de bosbessen toe en meng opnieuw.
-
Vet een vorm in, vul deze voor driekwart met de het beslag en zet 30 minuten in de oven.