Skip to main content
Zoet

ZACHTE CAKE MET BOSBESSEN EN IJZERKRUID

Voorbereiding 15 MIN Bereiding 30 MIN Voor 4 PERS Moeilijkheidsgraad MAKKELIJK

INGREDIENTEN

Grof zout Bicarbonaat
  • 230 g bloem
  • 100 g suiker
  • 3 eieren
  • 7 cl neutrale olie (koolzaad of zonnebloem)
  • 12 cl halfvolle melk
  • 150 g bosbessen
  • 5 blaadjes ijzerkruid
  • 1 snuf zout van La Baleine
  • 1 koffielepel bicarbonaat van La Baleine
  • Het sap van 1/2 citroen
  • Wat boter (om de vorm in te vetten)

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

  • Breng de melk aan de kook in een pan. Haal van het vuur af en laat het ijzerkruid 5 minuten intrekken (de smaak moet sterk aanwezig zijn).

  • Klop de suiker met de eieren in een kom tot het mengsel wit wordt. Voeg de olie, de bloem, de melk en het zout toe.

  • Meng in een andere kom het bicarbonaat en het citroensap en voeg dit aan het eerste mengsel toe. Voeg uiteindelijk de bosbessen toe en meng opnieuw.

  • Vet een vorm in, vul deze voor driekwart met de het beslag en zet 30 minuten in de oven.