Skip to main content
Borrel Vegetarisch

LIBANESE VOORGERECHTEN: HUMMUS, TZATZIKI, TABOULEH

Voorbereiding 30 MIN. + 20 MIN. RUST Voor 4 PERS Moeilijkheidsgraad MAKKELIJK

INGREDIENTEN

Essentiel
  • Voor de hummus:
  • 200 g kekererwten in blik
  • ½ teentje knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 snufje zout Essentiel van La Baleine
  • Voor de tzatziki:
  • 1 geraspte komkommer
  • 1 klein potje Griekse yoghurt
  • ½ teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 snufje zout Essentiel van La Baleine
  • 1 snufje peper
  • Voor de Libanese tabouleh:
  • 1 bosje peterselie, fijngesneden
  • 1/2 bosje munt, fijngesneden
  • 1/2 tomaat , in kleine dobbelsteentjes gesneden
  • 40 g bulgur
  • 1 koffielepel citroensap
  • 3 koffielepel olijfolie
  • 1 snufje zout Essentiel van La Baleine

BEREIDING

  • De hummus maken: mix de kekererwten met een of twee eetlepels water. Voeg het citroensap, de pindakaas, de olijfolie en het zout Essentiel toe. Blijf mixen tot het mengsel geheel glad is.

  • De tzatziki maken: rasp de komkommer, voeg het zout toe en laat 10 minuten intrekken. Duw op het mengsel om al het water te verwijderen. Meng het met de rest van de ingrediënten in een kom en zet koel weg.

  • Voor de Libanese tabouleh: laat de bulgur 20 minuten weken in water en giet af. Meng alle ingrediënten in een kom.