Skip to main content
Vis

MAKREEL IN ZOUTKORST EN KNAPPERIGE GROENTE

Voorbereiding 40 MIN Bereiding 90 MIN Voor 4 PERS Moeilijkheidsgraad MAKKELIJK

INGREDIENTEN

Grof zout Fijn zout
  • 2 makrelen
  • 400 g grof zout van La Baleine
  • 400 g bloem
  • 2 eiwitten
  • 1 eierdooier
  • 15 cl water
  • ½ citroen, in dunne plakjes gesneden
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 2 courgettes, in dikke reepjes gesneden
  • 20 kerstomaatjes
  • 1 snufje peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 snufje fijn zout van La Baleine

BEREIDING

  • De zoutkorst maken: meng de bloem, het grove zout, de eiwitten en het water in een kom. Kneed 5 minuten en vorm een bal. Voeg indien nodig wat water toe. Rol in keukenfolie en leg een uur in de koelkast.

  • Maak ondertussen de groente: verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de groente in één laag op vetvrij papier in een ovenschaal of op een bakblik. Strooi er ruim fijn zout van La Baleine en peper over, giet er olijfolie over en zet 20 minuten in de oven.

  • Terwijl de groente gaart, de makreel in zoutkorst maken: maak een rechthoek van 5 mm dik van het deeg en deel deze in tweeën. Leg een hele makreel op elke rechthoek, leg er een takje rozemarijn en een schijfje citroen op een sluit het deeg. Bak 15 minuten op 230 °C en dien meteen op!