EENDENBORSTFILET IN ZOUTKORST, ZOETE AARDAPPELPUREE
INGREDIENTEN
- 2 eendenborstfilets
- 500 g grof zout van La Baleine
- 170 g bloem
- 2 eiwitten
- 8 cl water
- 2 zoete aardappels, in kleine stukjes gesneden
- 50 cl melk
- Bakvet van de eend
BEREIDING
-
De zoutkorst maken: meng de bloem, het grove zout, de eiwitten en het water in een kom. Kneed het mengsel 5 minuten en vorm twee bollen (een voor elke eendenborstfilet) Voeg indien nodig wat water toe. Rol in keukenfolie en leg een half uur in de koelkast.
-
Snijd het vet van de eendenborstfilets in met een mes. Bak de eendenborstfilets op de huid gedurende 3 minuten, op een matig vuur. Bewaar het bakvet.
-
Verwarm de oven voor op 210 °C. Haal het zoutdeeg uit de koelkast, rol een lap deeg van 1 cm dik uit, leg de eendenborstfilets en sluit het deeg. Zet 15 minuten in de oven. Breek de korst met een broodmes.
-
Doe de stukjes zoete aardappel, de melk en twee snufjes fijn zout van La Baleine in een pan. Breng aan de kook, doe het deksel erop en laat 15 minuten koken. Leg de stukjes zoete aardappel in een kom, maak ze fijn met een vork en voeg wat eendenvet toe. Leng indien nodig aan met wat melk en breng op smaak.