POMPOEN MET COMTÉ UIT DE OVEN
Voorbereiding
25 MIN
Bereiding
35 MIN
Voor
4 PERS
Moeilijkheidsgraad
MAKKELIJK
INGREDIENTEN
- 1 pompoen, in blokjes gesneden
- 100 g gekookte rijst
- 15 cl zure room
- 2 eieren
- 50 g comté
- Fijn zout van La Baleine
- Peper en nootmuskaat
- 100 g comté
- 2 olijven
- Peterselie
BEREIDING
-
Kook de stukken pompoen in een snelkookpan. Reken op 15 minuten vanaf het moment dat deze op druk is. Maak de pompoen grof fijn met een vork.
-
Meng de zure room, de eieren en de helft van de comté in een grote kom. Voeg dan de rijst en de pompoen toe. Maak op smaak met fijn zout van La Baleine, peper en nootmuskaat. Giet het mengsel in een ovenschaal en bak 15 minuten op 180 °C.
-
Voor de kaasrepen: leg een regelmatige laag geraspte comté op vetvrij papier en leg dit 5 minuten in de oven op 210 °C. Laat een paar minuten hard worden buiten de oven en snijd er met een groot mes repen van.
-
Doe wat zure room in twee olijven voor de ogen. Gebruik peterseliesteeltjes om de mond te maken. Gebruik peterselie voor de wenkbrauwen.