Skip to main content
Vegetarisch

WAFELS VAN ZOETE AARDAPPEL, GEBAKKEN WORTELS EN YOGHURTSAUS

Voorbereiding 75 min Voor 6 couverts Moeilijkheidsgraad MAKKELIJK

INGREDIENTEN

Fijn zout
  • Voor de wafels:
  • 400 g zoete aardappel (één grote zoete aardappel)
  • 2 eieren
  • 125 g bloem
  • 50 g boter
  • 5 cl melk
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • Fijn zout van La Baleine
  • Peper, komijn
  • Olijfolie
  • Voor de gebakken wortels:
  • 1 bosje wortels met loof
  • 1 eetlepel honing
  • 200 g kwark
  • 1/2 citroen
  • Bieslook
  • Koriander
  • Olijfolie
  • Fijn zout van La Baleine
  • Peper van La Baleine
  • Komijn

BEREIDING

  • De wafels van zoete aardappel maken: Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukjes. Laat ze 10 tot 15 minuten koken in zout water tot ze goed zacht zijn. Laat ze uitlekken en maak er puree van. Meng de bloem en het bakpoeder in een kom. Voeg het zout, de peper, de komijn, de eieren, de melk en de gesmolten boter toe. Meng tot het beslag homogeen is. Voeg de puree van zoete aardappel toe en zet 30 minuten koel weg.

  • De gebakken wortels met honing maken: Was en schil de wortels. Snijd ze in tweeën in de lengte en leg ze in een ovenschaal. Giet er wat olijfolie en een eetlepel honing over, breng op smaak met zout, peper en komijn. Zet ze 25 minuten in de oven op 200 °C. Ze moeten zacht zijn.

  • De yoghurtsaus maken: Snijd de bieslook en wat koriander fijn. Meng de kwark met wat citroensap, de kruiden, zout en peper.

  • De yoghurtsaus maken: Snijd de bieslook en wat koriander fijn. Meng de kwark met wat citroensap, de kruiden, zout en peper.