AARDAPPELRÖSTI MET COMTÉ
Voorbereiding
40 min
Bereiding
5 min
Voor
6 PERS.
Moeilijkheidsgraad
Gemiddelde
INGREDIENTEN
- Voor de boekweitpannenkoeken:
- 700g aardappel
- 100g geraspte comté
- 1 sjalotje
- 2 eieren
- 2 eetlepel bloem
- 50g boter
- Wat takjes peterselie, bieslook
- bieslook
- Fijn zout van La Baleine
- Peper van La Baleine
- Voor de saus:
- 150g kwark
- 1/2 citroen
- 1 teentje knoflook
- Fijn zout van La Baleine
- Wat takjes peterselie
- bieslook
BEREIDING
-
De rösti maken: Rasp de aardappels. Leg ze in een schone doek en wring ze goed uit om zoveel mogelijk vocht te verwijderen. Schil en rasp de sjalot of snij deze heel fijn. Doe de aardappel, de comté, de sjalot, de gehakte peterselie, de eieren, de bloem, het zout en de peper in een kom en meng.
-
De yoghurtsaus maken: Meng alle ingrediënten met de gehakte peterselie en bieslook in een kom.
-
De aardappelrösti bakken: Laat de boter smelten in een koekenpan en giet de bereiding erin, maak kleine pannenkoekjes met behulp van een spatel. Laat ze 5-6 minuten bakken aan elke kant. De pannenkoekjes moeten goudbruin zijn. Onmiddellijk opdienen met de yoghurtsaus.