Skip to main content
Vlees

HARTIGE PANNENKOEK MET SPINAZIE

Voorbereiding 30 MIN Voor 6 PERS Moeilijkheidsgraad MAKKELIJK

INGREDIENTEN

Fijn zout
  • Voor het pannenkoekenbeslag (6-8 pannenkoeken)
  • 125 g bloem
  • 2 eieren
  • 1/4 L melk
  • 1 koffielepel suiker
  • 1 snufje fijn zout van La Baleine
  • 25 g boter
  • 150 g spinazie
  • Voor de vulling:
  • 6 plakjes gedroogde ham
  • 6 eieren
  • 200 g verse kaas van het type Petit Billy, Mme Loïc …
  • 200 g diepgevroren erwten (of 600 g verse erwten)
  • Wat blaadjes spinazie ter decoratie + verse kruiden

BEREIDING

  • Het pannenkoekenbeslag maken: Giet de bloem in een kom en maak een kuiltje. Voeg het zout, de suiker en uiteindelijk de eieren in het kuiltje toe. Meng langzaam en als het mengsel dik wordt, voegt u beetje bij beetje de melk en de gesmolten boter toe. Eindig met de gewassen verse spinazie en meng het beslag. U kunt de spinazie stapsgewijs toevoegen tot de gewenste kleur bereikt is. Bak de pannenkoeken twee minuten aan elke kant in een koekenpan met gesmolten boter.

  • De vulling maken: Laat de erwten 5 minuten koken in een pan met kokend water en zout en giet ze af. Ze moeten knapperig blijven. Snijd de plakken gerookte ham in stukjes. Was de spinazie.

  • De pannenkoeken maken: Verwarm boter zachtjes in een koekenpan en leg een pannenkoek in de pan. Breek er een ei overheen. Voeg wat kaas en vervolgens de stukjes ham en de erwten toe. Vouw de pannenkoek tot een rechthoek door de zijkanten naar het midden te vouwen. Laat het ei langzaam garen en voeg wat verse spinazieblaadjes toe. Zout en peper toevoegen.