Skip to main content
Zoet

AMANDELGEBAKJE MET FRAMBOOS EN KNAPPERIGE KARAMEL

Voorbereiding 15 MIN Bereiding 15 min. (het beslag moet 20 minuten rusten) Voor VOOR 10/12 KLEINE AMANDELGEBAKJES Moeilijkheidsgraad MAKKELIJK

INGREDIENTEN

Fijn zout Fleur de sel
  • 90g gesmolten boter
  • 4 eiwitten
  • 70g amandelpoeder
  • 40g bloem
  • 70g suiker
  • 1 klein bakje frambozen
  • 5g fijn zout van La Baleine
  • Karamel:
  • 40g fijne kristalsuiker
  • Fleur de sel La Baleine

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op thermostaat 6/7

  • Karamel: 

    Verwarm 40 g suiker droog in een koekenpan. Als de suiker vloeibaar wordt en goudkleurig is, giet u deze op een vel aluminiumfolie, bestrooit de hele oppervlakte van de karamel met Fleur de Sel en laat het hard worden. Breek de karamel in kleine stukjes.

  • De amandelkoekjes maken:

    Klop de eiwitten tot ze schuimen maar niet stijf zijn. Brand het amandelpoeder een paar minuten in een koekenpan, zonder vet. Zeef het amandelpoeder.

    Meng de suiker, het amandelpoeder, het zout, de bloem. Meng het eiwit er doorheen, meng tot een glad beslag, voeg de gesmolten boter toe en meng opnieuw.

    Zet 20 minuten koel weg.

    Vet de vormen in en verdeel het beslag over vormen, vul ze tot 3/4. Duw wat frambozen in elke vorm en zet ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

    Haal ze uit de oven, laat ze een paar minuten staan en haal ze uit de vorm. Leg vervolgens wat stukjes karamel met zout op de amandelgebakjes en laat ze afkoelen op een rooster.