EXTRA ZACHTE CAKEJES MET KARAMEL
INGREDIENTEN
- Voor de karamelsaus met Fleur de sel:
- 100 g suiker
- 10 cl slagroom
- 10 g boter
- 1 eetlepel water
- 1 snufje Fleur de sel van La Baleine
- Voor de karamelcakejes:
- 75 g karamelsaus met Fleur de sel van La Baleine
- 25 g zachte boter
- 1 ei
- 20 g suiker
- 25 g bloem
BEREIDING
-
Voor de zachte cakejes:
Klop het ei met de suiker tot het mengsel wit wordt, voeg vervolgens de bloem en het Fleur de sel van La Baleine toe.Neem 75 g van dit mengsel en voeg 25 g in stukken gesneden boter toe, meng tot de boter gesmolten is. Voeg dit mengsel aan het deeg toe. Meng tot het mengsel homogeen is.
Verwarm de oven voor op 220 °C.Giet dit beslag in met boter ingevette en met bloem bestrooide kommetjes. En zet ongeveer 8 minuten in de oven op 220 °C.
-
Voor de karamelsaus;
Snijd de boter in blokjes, verwarm de slagroom.Breng het water met de suiker aan de kook in een andere pan, tot dit een donkerbruine kleur heeft. Haal van het vuur af, voeg de warme room toe en meng. Voeg de eerder in blokjes gesneden boter toe en het Fleur de sel toe. Breng alles opnieuw aan de kook en laat 2 tot 3 minuten koken, al roerend. Haal van het vuur af.
-
Advies:
Als u wat karamel over hebt, kunt u een koffielepel karamel aan uw kommetjes toevoegen voordat u ze in de oven zet, voor een nog gulziger resultaat!