TWEE FOUGASSES
INGREDIENTEN
- 450g bloem
- 1 zakje gedroogde bakkersgist
- 40cl lauw water
- 1 koffielepeltje fijn zout
- 10 eetlepels olijfolie
- 1 kleine rode paprika, in dobbelsteentjes gesneden
- 15 zwarte olijven, in kleine stukjes gesneden
- 1 takje rozemarijn, gehakt
- 2 takjes basilicum, gehakt
- Fleur de sel van La Baleine
- Kaneelpoeder
- Peper
BEREIDING
-
Doe de gist en vervolgens de bloem en het fijne zout in een kom, maak een holletje, voeg het lauw water toe, meng goed met een spatel. Wanneer het deeg homogeen en elastisch is, voegt u de olijfolie toe en kneed een paar minuten, vormt een bol en laat deze in de kom. Leg een doek over de kom en zet deze 30/40 minuten op een warme plek.
-
Als het deeg goed gerezen is, drukt u er meerdere malen met de palm van uw hand op om de lucht te laten ontsnappen. Verdeel het deeg in vier gelijke delen. Voeg aan twee delen de zwarte olijven, peperpoeder, de basilicum en de rozemarijn toe, kneed licht om de ingrediënten goed te verdelen.
-
Maak een ronde vorm, maak wat gaten met de vingers en leg op een met bloem bestoven bakplaat. Voeg de stukjes paprika en gemalen peper toe aan de andere twee delen, en vorm de fougasses zoals eerder aangegeven. Leg de twee fougasses met paprika op de met bloem bestrooide bakplaat, zorg ervoor dat er ruimte overblijft tussen de fougasses.
-
Giet wat olijfolie op elke fougasse en bestrooi ze met Fleur de sel. Bestrooi de fougasses met paprika met kaneelpoeder, leg er een doek over en laat 1 uur rusten.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de fougasses in de oven tot de goudbruin zijn, ongeveer 15 minuten.