DAHL VAN LINZEN
Voorbereiding
10 MIN
Bereiding
20 MIN
Voor
3 PERS
Moeilijkheidsgraad
MAKKELIJK
INGREDIENTEN
- 200g rode of gele linzen
- 1 tomaat
- 1 uien
- Een stuk wortel of aardappel, gekookt
- 3 kleine teentjes knoflook
- 2 koffielepels kerriepoeder
- 1 koffielepel gemberpoeder of verse gember
- 16,5cl kokosmelk
- Fijn zout van La Baleine
BEREIDING
-
Kook de linzen in een pan, in dezelfde hoeveelheid koud water (zonder zout), tot de zacht zijn (10-15 minuten).
-
Snipper ondertussen de ui en laat hem bruin worden in ghee (geklaarde boter) of olijfolie.
-
Voeg halverwege de bereidingstijd de in dobbelsteentjes gesneden tomaat, de fijngesneden knoflook en de groente in kleine stukjes toe. Voeg vervolgens de kruiden en de linzen toe.
-
Meng en giet de kokosmelk erbij, voeg indien nodig wat water toe (zonder te laten koken).
-
Laat nog een paar minuten sudderen, breng op smaak en dien op.