Skip to main content
Vegetarisch

DAHL VAN LINZEN

Voorbereiding 10 MIN Bereiding 20 MIN Voor 3 PERS Moeilijkheidsgraad MAKKELIJK

INGREDIENTEN

Fijn zout
  • 200g rode of gele linzen
  • 1 tomaat
  • 1 uien
  • Een stuk wortel of aardappel, gekookt
  • 3 kleine teentjes knoflook
  • 2 koffielepels kerriepoeder
  • 1 koffielepel gemberpoeder of verse gember
  • 16,5cl kokosmelk
  • Fijn zout van La Baleine

BEREIDING

  • Kook de linzen in een pan, in dezelfde hoeveelheid koud water (zonder zout), tot de zacht zijn (10-15 minuten).

  • Snipper ondertussen de ui en laat hem bruin worden in ghee (geklaarde boter) of olijfolie.

  • Voeg halverwege de bereidingstijd de in dobbelsteentjes gesneden tomaat, de fijngesneden knoflook en de groente in kleine stukjes toe. Voeg vervolgens de kruiden en de linzen toe.

  • Meng en giet de kokosmelk erbij, voeg indien nodig wat water toe (zonder te laten koken).

  • Laat nog een paar minuten sudderen, breng op smaak en dien op.