Skip to main content
Zoet

TWEEKLEURIGE PANNENKOEKEN EN HAZELNOOTPASTA

Voorbereiding 40 MIN Voor 6 PERS. (RECEPT VOOR 10-15 PANNENKOEKEN) Moeilijkheidsgraad MAKKELIJK

INGREDIENTEN

Fijn zout
  • Voor de pannenkoeken:  
  • 4 eieren
  • 210 g bloem
  • 50 cl melk
  • 50 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 eetlepel cacao (niet gezoet)
  • 1 snufje fijn zout van La Baleine
  • Voor de hazelnotenpasta:
  • 150 g hazelnoten
  • 200 g keukenchocolade (melk of puur)
  • 30 g hazelnotenolie of neutrale olie (druivenpitten, zonnebloem)
  • 1 snufje fijn zout van La Baleine

BEREIDING

  • De hazelnotenpasta maken: Brand de hele hazelnoten 10 minuten in de oven op 160 °C. Laat de chocola smelten au bain marie. Doe de hazelnoten in de kom van de blender en mix tot een zeer fijn poeder. Voeg de olie toe en blijf mixen tot u een licht vloeibare pasta hebt. Voeg de gesmolten chocolade toe en mix een laatste keer. Giet de bereiding in een jampot.

  • Het pannenkoekenbeslag maken: Giet de bloem, de suiker, het zout in een kom en breek de eieren erboven. Meng. Voeg de zaadjes uit het vanillestokje toe en stapsgewijs de melk, klop goed tussen elke toevoeging om klonten te voorkomen.

  • Het beslag kleuren: Neem een soeplepel beslag, voeg de niet-zoete cacao toe en meng. Giet dit gekleurde beslag in een pipet om een swirl te maken.

  • De pannenkoeken bakken: Verwarm een koekenpan, voeg wat olie of boter toe. Maak de swirl met het gekleurde beslag en bedek met een lepel gewoon beslag. Laat de pannenkoeken 2 minuten aan elke kant bakken tot deze gekleurd is. Herhaal tot het beslag op is. Dien de pannenkoeken warm op met de hazelnotenpasta.