CITROEN-VANILLECREME – FLEUR DE SEL
Voorbereiding
20 MIN
Bereiding
10 MIN
Voor
4 PERS
Moeilijkheidsgraad
MAKKELIJK
INGREDIENTEN
- 60cl melk
- 20cl slagroom
- 4 eieren
- 1 eetlepel maïzena
- 5 eetlepels kristalsuiker
- De zaadjes uit een vanillestokje
- Schilletjes van 1 citroen
- Fleur de sel van La Baleine
BEREIDING
-
Leng de maïzena aan met 5 cl koude melk. Gier 55 cl melk en de room in een pan, voeg de zaadjes van een vanillestokje en de schilletjes van en citroen toe, breng aan de kook, laat afkoelen en zeef.
-
Klop de eieren met de suiker in een grote kom tot het mengsel wit wordt. Giet de gefilterde melk, de geklopte eieren, de aangelengde maïzena in een pan.
-
Verwarm zachtjes en laat dik worden.
-
Giet het mengsel in kleine kommetjes, wacht tot ze geheel zijn afgekoeld en zet ze minimaal en nacht koud weg. Bestrooi elk kommetje net voor het opdienen met fleur de sel.