Skip to main content
Zoet

CITROENCAKE MET VANILLE

Voorbereiding 20 MIN Bereiding 40 MIN Moeilijkheidsgraad MAKKELIJK

INGREDIENTEN

Bicarbonaat
  • 180 g bloem
  • 1 koffielepel bicarbonaat van La Baleine
  • 3 eieren
  • 120 g koolzaadolie
  • 100 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 onbehandelde citroenen, schilletjes en sap
  • 100 g poedersuiker

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (thermostaat 6). Klop de eieren en de suiker in een kom. Voeg de bloem en citroenschilletjes toe en vervolgens de koolzaadolie. Meng met een garde.

  • Meng het bicarbonaat La Baleine met het citroensap (dit verbetert het effect van het bicarbonaat) in een andere kom. Voeg aan de bereiding toe.

  • Snijd het vanillestokje in de lengte door, verwijder de zaadjes met de punt van een mes en voeg deze aan het beslag toe.

  • Giet het beslag in een met boter ingevette cakevorm en zet 40 minuten in de oven.

  • De citroenglazuur maken: meng de poedersuiker met het sap van een halve citroen. Giet het glazuur op de afgekoelde cake en wacht tot het hard wordt.