CITROENCAKE MET VANILLE
Voorbereiding
20 MIN
Bereiding
40 MIN
Moeilijkheidsgraad
MAKKELIJK
INGREDIENTEN
- 180 g bloem
- 1 koffielepel bicarbonaat van La Baleine
- 3 eieren
- 120 g koolzaadolie
- 100 g suiker
- 1 vanillestokje
- 2 onbehandelde citroenen, schilletjes en sap
- 100 g poedersuiker
BEREIDING
-
Verwarm de oven voor op 180 °C (thermostaat 6). Klop de eieren en de suiker in een kom. Voeg de bloem en citroenschilletjes toe en vervolgens de koolzaadolie. Meng met een garde.
-
Meng het bicarbonaat La Baleine met het citroensap (dit verbetert het effect van het bicarbonaat) in een andere kom. Voeg aan de bereiding toe.
-
Snijd het vanillestokje in de lengte door, verwijder de zaadjes met de punt van een mes en voeg deze aan het beslag toe.
-
Giet het beslag in een met boter ingevette cakevorm en zet 40 minuten in de oven.
-
De citroenglazuur maken: meng de poedersuiker met het sap van een halve citroen. Giet het glazuur op de afgekoelde cake en wacht tot het hard wordt.