Skip to main content
Zoet

GEVLOCHTEN BRIOCHE MET ANIJS

Voorbereiding 90 MIN Voor VOOR 3 BROODJES VAN 100 G Moeilijkheidsgraad MAKKELIJK

INGREDIENTEN

Grof zout
  • 320g bloem
  • 1 koffielepel zout
  • 45g kristalsuiker
  • 15 g bakkersgist
  • 10cl lauwe melk
  • 3 eieren
  • 200g boter, in stukken gesneden
  • 1/2 koffielepel steranijs in poedervorm
  • 2 eetlepels korrelsuiker
  • 1 afgestreken eetlepel grof zout van La Baleine
  • Het eigeellaagje:
  • 2,5cl melk
  • 1 eierdooier

BEREIDING

  • Leng de bakkersgist aan met de lauwe melk. Meng de bloem met de suiker, het zout en het anijspoeder. Klop de eieren

  • Giet de melk en de gist in een keukenmachine, voeg de eieren en het mengsel van de bloem en de suiker toe. Meng tot het beslag glad is, voeg dan de in stukken gesneden boter toe en meng tot de boter goed opgenomen is. Voeg wat bloem toe, verwijder het deeg goed van de zijkanten van de kom, bedek deze met een doek en laat een half uur rijzen op een warme plek.

  • Als het deeg goed gerezen is, drukt u er een paar keer op om de lucht te laten ontsnappen. Vorm een bol, pak deze in keukenfolie in en zet hem twee uur koel weg. Verdeel de koude bol deeg in drie gelijke delen.

  • Vorm van elk deel drie langgerekte stukken. Vlecht de drie stukken en herhaal dit voor elke bol deeg. Leg de broodjes goed uiteen op de plaat. Bedek ze met een doek en laat ze nog een half uur rijzen.

  • Verwarm de oven voor op thermostaat 6. Klop een eierdooier met 5 cl melk. Bestrijk de broodjes met dit mengsel. Meng de korrelsuiker en het grove zout en bestrooi de broodjes ermee.

  • Bak 25 minuten in de oven. Als de broodjes mooi goudkleurig zijn, haalt u ze uit de oven en laat ze afkoelen op een plaat.