Skip to main content
Vis

KABELJAUW- EN BLOEMKOOLPUREE

Voorbereiding 25 MIN Bereiding 20 MIN Voor 4 PERS. Moeilijkheidsgraad MAKKELIJK

INGREDIENTEN

Grof zout
  • 500 g kabeljauw
  • 1 handje grof zout van La Baleine
  • 3 aardappels, in stukjes gesneden
  • 1/2 bloemkool, in stukjes gesneden
  • 75 cl melk
  • 2 teentjes knoflook
  • Bieslook
  • Paneermeel
  • Olijfolie

BEREIDING

  • Leg de kabeljauwfilet op een rooster, bestrooi met grof zout en laat 20 minuten staan, spoel vervolgens af met schoon water.

  • Breng de melk aan de kook en voeg de knoflook, fijn zout, peper en een laurierblad toe.
    Voeg de aardappels en de bloemkool toe en laat 20 minuten koken. Voeg uiteindelijk de kabeljauw toe en laat 5 minuten koken.
    Haal de groente en de vis eruit met behulp van een schuimspaan, voeg wat kookmelk toe en gebruik een vork om er puree van te maken.

  • Doe het mengsel in een ovenschaal, voeg het paneermeel en wat olijfolie toe en zet 5 minuten onder de gril.
    Bestrooi met bieslook net voordat u de schaal op tafel zet.

La recette en vidéo Découvrez l’intégralité de la recette en vidéo