Skip to main content
Borrel Vegetarisch

AVOCADOTOAST MET KERSTOMAATJES

Voorbereiding 15 MIN Voor 4 PERS Moeilijkheidsgraad MAKKELIJK

INGREDIENTEN

Fleur de sel
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 2 goed rijpe avocado's
  • 150 g kerstomaatjes, in vieren gesneden
  • 2 eetlepels kappertjes, fijngehakt
  • 1 klein teentje knoflook geschild en in tweeën gesneden
  • Het sap van 1/2 limoen
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 3 takjes koriander, grof gehakt
  • Limoenschilletjes.
  • Fleur de sel van La Baleine

BEREIDING

  • Plet het vruchtvlees van de avocado met een vork, voeg een eetlepel limoensap toe.

  • Rooster het brood in de broodrooster en wrijf het met het knoflookteentje.

  • Meng de kerstomaatjes, de kappertjes, de olijfolie, een koffielepeltje limoensap en wat schilletjes in een kom.

  • Bedek het brood met een ruime hoeveelheid avocadomengsel. Voeg vervolgens het kerstomatenmengsel toe. Breng op smaak met Fleur de sel van La Baleine en bestrooi met de gehakte kruiden.