Carrot cake


Ingrediënten:
voor de cake:
300 gram wortel
50 gram pecannoten
3 eieren - middel
175 ml neutrale olie
200 gram lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel vanille-extract
250 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel gemberpoeder
½ eetlepel kaneel
1 theelepel kruidnagelpoeder
½ theelepel nootmuskaat (gemalen)
zout
frosting:
125 gram roomboter
125 gram poedersuiker
1 theelepel vanille extract
150 gram roomkaas
Bereiding
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Rasp de wortel.
Hak de pecannoten grof.
Doe de eieren, olie, basterdsuiker en vanille suiker in een kom en mix dit door elkaar.
Voeg dan het (gezeefde) zelfrijzend bakmeel toe en meng goed door elkaar.
Dan de kruiden en het zout gevolgd door de wortel en pecannoten.
Giet in een ingevette rechthoekige bakvorm en bak de plaatcake in ca. 40-45 minuten gaar (test met een satéprikker of de cake gaar is).
Laat hem daarna een half uur in de bakvorm afkoelen, haal hem eruit, keer om op een koelrek en laat verder omgekeerd volledig afkoelen zodat je een rechte, platte bovenkant hebt.
Maak ondertussen de frosting door de roomboter samen met de poedersuiker en vanille-extract luchtig te kloppen. Klop dan de roomkaas los en klop deze even kort mee.
Besmeer daarmee de carrot cake en decoreer naar wens met wat extra gehakt pecannoten of schattige marsepeinen worteltjes. Eet smakelijk!