Skip to main content
Zoet

WORTELCAKE

Voorbereiding 60 MIN Bereiding 60 MIN Voor 8 PERS Moeilijkheidsgraad MAKKELIJK

INGREDIENTEN

Fijn zout
  • 250g fijne kristalsuiker
  • 300g bloem
  • 3 eieren
  • 350g fijn geraspte wortels
  • 75g boter op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • Fijn zout van La Baleine
  • 15cl yoghurt
  • 1 koffielepel kaneel
  • Voor het glazuur:
  • 25g boter op kamertemperatuur
  • 75g poedersuiker
  • 150g mascarpone

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 190 °C (thermostaat 6-7).
    Maak de boter fijn met een vork in een kom en voeg de suiker toe. Meng goed tot het mengsel homogeen is.

  • Voeg een voor een de eieren toe.

  • Zeef de bloem, het zout, de gist en de kaneel samen en voeg dit stapsgewijs aan het vorige mengsel toe.

  • Meng de wortels en de yoghurt erin.

  • Vet een hoge taartvorm in met boter en bestrooi met bloem, giet het beslag erin. Laat een uur bakken in de oven (controleer met een mes of de cake gaar is: als er nog wat beslag aan het mes kleeft, laat u de cake wat langer bakken).

  • Maak glazuur door de boter, de suiker en de mascarpone tot een homogene crème te mengen. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

  • Haal de cake uit de oven. Laat hem 10 minuten afkoelen en haal hem voorzichtig uit de vorm.
    Laat hem geheel afkoelen. Bestrijk de cake met glazuur met behulp van een spatel.

  • Zet in de koelkast. Dien koud op.