ZACHTE CAKE MET BOSBESSEN EN IJZERKRUID
INGREDIENTEN
- 230 g bloem
 - 100 g suiker
 - 3 eieren
 - 7 cl neutrale olie (koolzaad of zonnebloem)
 - 12 cl halfvolle melk
 - 150 g bosbessen
 - 5 blaadjes ijzerkruid
 - 1 snuf zout van La Baleine
 - 1 koffielepel bicarbonaat van La Baleine
 - Het sap van 1/2 citroen
 - Wat boter (om de vorm in te vetten)
 
BEREIDING
- 
									
Verwarm de oven voor op 180 °C.
 - 
									
Breng de melk aan de kook in een pan. Haal van het vuur af en laat het ijzerkruid 5 minuten intrekken (de smaak moet sterk aanwezig zijn).
 - 
									
Klop de suiker met de eieren in een kom tot het mengsel wit wordt. Voeg de olie, de bloem, de melk en het zout toe.
 - 
									
Meng in een andere kom het bicarbonaat en het citroensap en voeg dit aan het eerste mengsel toe. Voeg uiteindelijk de bosbessen toe en meng opnieuw.
 - 
									
Vet een vorm in, vul deze voor driekwart met de het beslag en zet 30 minuten in de oven.