Wortelsoep


Ingrediënten:
● 750 gram bospeen, in stukken van ca. 3 cm
● 1 rode ui, in parten
● 3 cm gember, geschild, in dunne plakjes
● 2 tenen knoflook, in plakjes
● 2 eetlepels olijfolie
● 2 theelepels komijn
● 3 theelepels kerriepoeder
● ½ theelepel kurkuma
● 750 ml water
● 1 groentebouillonblokje
● 200 ml kokosmelk
● peper en fijn zeezout van La Baleine
Ter garnering: extra kokosmelk, verse koriander en/of chilivlokken
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Verdeel de bospeen, ui, gember en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat.
3. Meng er de olijfolie, komijn, kerriepoeder en kurkuma door en zet 15-20 minuten in het midden van de oven, tot de groenten gaar zijn.
4. Doe de geroosterde groenten in een ruime steelpan met het water en verkruimel er een bouillonblokje boven.
5. Breng dit aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten zachtjes koken.
6. Voeg de kokosmelk toe, pureer de soep glad met een staafmixer en breng verder op smaak met peper en fijn zeezout van La Baleine. Garneer naar smaak met extra kokosmelk, wat verse koriander en/of chilivlokken.