astuces-sel-bandeau

Nuttige tips

Thuis

Zilverwerk

Als uw zilverwerk dof geworden is, laat het dan 10 minuten lang in heet water met een handvol grof zout weken, spoel het af en droog het af.

Ontdooien

Plaats een hoeveelheid van twee handen vol zout op een doek en wrijf hiermee op uw voorruit: het ijs smelt onmiddellijk.

Gootsteen

Giet 1 tot 2 liter kokende pekel in de gootsteen (200g zout per liter water) om af te komen van vet en onaangename geuren.

Bloemen

Voeg een snufje zout toe aan het water in een vaas: uw boeket gesneden bloemen verwelkt minder snel.

IJs

Met een handvol zout in de ijsemmer wordt uw fles sneller koud.

Meubels

Om schimmel op oude meubels te voorkomen en te verwijderen, plaatst u hierop borden vol met zout waardoor het vocht wordt geabsorbeerd.

Verven

Door kledingstukken lang in gezouten water te weken, hechten de kleuren zich eraan.

 

Gezondheid & Schoonheid

Kater

Wordt u wakker met een kater na een avondje stappen… Zwarte koffie met zout is natuurlijk wel verrassend, maar helpt u de dag doorkomen!

Nagels

Om broze nagels zachter te maken, weekt u ze 's ochtends en 's avonds in gezouten water.

 

Tuinieren

Tuin

Om van onkruid in uw tuin af te komen, strooit u er, 's ochtend op een dag waarop het heet gaat worden, wat zout op.

Slakken

Giet gezouten water rond uw stukje grond met sla om de slakken weg te houden.

 

Koken

Paling

Om het vel van een paling te verwijderen, strooit u er wat fijn zout op en wacht u 15 minuten. Doe hetzelfde om de schubben van een vis te verwijderen.

Barbecue

Met een paar snufjes zout op de gloeiende koolstukjes zorgt u voor meer vuur zonder rookvorming te creëren.

Flessen

Om een fles sneller koud te zetten, voegt u 4 à 5 eetlepels grof zout aan de emmer met ijs toe: door het zout daalt de temperatuur sneller.

Groente

Om groente met een dunne schil (zoals aardappelen) te schillen, wrijft u ze met grof zout in een droge doek in.

Oesters

U kunt oesters serveren in een schaal op een bedje van zout. Het resultaat ziet er zeer aantrekkelijk uit.

Uien

Als u uien moeilijk kunt verteren, plaats ze dan in fijn zout voordat u ze in uw salades verwerkt.

Eieren

Door een snufje zout toe te voegen worden eieren stroperiger en makkelijker te bewerken.