Nuttige tips
Thuis
Zilverwerk
Als uw zilverwerk dof geworden is, laat het dan 10 minuten lang in heet water met een handvol grof zout weken, spoel het af en droog het af.
Ontdooien
Plaats een hoeveelheid van twee handen vol zout op een doek en wrijf hiermee op uw voorruit: het ijs smelt onmiddellijk.
Gootsteen
Giet 1 tot 2 liter kokende pekel in de gootsteen (200g zout per liter water) om af te komen van vet en onaangename geuren.
Bloemen
Voeg een snufje zout toe aan het water in een vaas: uw boeket gesneden bloemen verwelkt minder snel.
IJs
Met een handvol zout in de ijsemmer wordt uw fles sneller koud.
Meubels
Om schimmel op oude meubels te voorkomen en te verwijderen, plaatst u hierop borden vol met zout waardoor het vocht wordt geabsorbeerd.
Verven
Door kledingstukken lang in gezouten water te weken, hechten de kleuren zich eraan.
Gezondheid & Schoonheid
Kater
Wordt u wakker met een kater na een avondje stappen… Zwarte koffie met zout is natuurlijk wel verrassend, maar helpt u de dag doorkomen!
Nagels
Om broze nagels zachter te maken, weekt u ze 's ochtends en 's avonds in gezouten water.
Tuinieren
Tuin
Om van onkruid in uw tuin af te komen, strooit u er, 's ochtend op een dag waarop het heet gaat worden, wat zout op.
Slakken
Giet gezouten water rond uw stukje grond met sla om de slakken weg te houden.
Koken
Paling
Om het vel van een paling te verwijderen, strooit u er wat fijn zout op en wacht u 15 minuten. Doe hetzelfde om de schubben van een vis te verwijderen.
Barbecue
Met een paar snufjes zout op de gloeiende koolstukjes zorgt u voor meer vuur zonder rookvorming te creëren.
Flessen
Om een fles sneller koud te zetten, voegt u 4 à 5 eetlepels grof zout aan de emmer met ijs toe: door het zout daalt de temperatuur sneller.
Groente
Om groente met een dunne schil (zoals aardappelen) te schillen, wrijft u ze met grof zout in een droge doek in.
Oesters
U kunt oesters serveren in een schaal op een bedje van zout. Het resultaat ziet er zeer aantrekkelijk uit.
Uien
Als u uien moeilijk kunt verteren, plaats ze dan in fijn zout voordat u ze in uw salades verwerkt.
Eieren
Door een snufje zout toe te voegen worden eieren stroperiger en makkelijker te bewerken.