Spaghetti Fritters

Bereidingstijd: 20 min - 8 personen

Image
Spaghetti Fritters recepten

Ingrediënten:

100 gram spaghetti
4 eieren
1 el gedroogde oregano 
1/2 tl chili vlokken
2 teentjes knoflook
3 el bloem
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
10 gram verse platte peterselie, fijngesneden
2 el olijfolie
Sap van 1/2 citroen 
Grof zeezout voor pasta water
Fijn zeezout om op smaak te maken
Versgemalen peper

Bereiding

Zet een ruime pan met water en grof zeezout op het vuur. Kook de pasta al dente. Giet af wanneer de pasta gaar is en laat iets afkoelen.

Mix met een vork de eieren, oregano, chili vlokken, bloem, Parmezaan, knoflook, de helft van e peterselie, vers gemalen peper en fijn zeezout in een ruime kom tot een egaal beslag. Voeg de iets afgekoelde pasta in het ei mengsel. 

Zet een pan met olijfolie op het vuur. Bak daarin op middelhoog vuur de spaghetti fritters. 2-3 minuten aan elke kant, of tot goudbruin en licht knapperig. 

Serveer op een grote schaal met de resterende gehakte platte peterselie, besprenkel met citroensap en breng eventueel extra op smaak met wat fleur de sel. Serveer gelijk.