Shrimp Scampi
Aantal personen: 4-6 Voorbereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: 10 minuten


Ingrediënten :
4 eetlepels boter
2 eetlepels extra vierge olijfolie
6 gesnipperde teentjes knoflook
1 kopje droge witte wijn of kippenbouillon (of een mix van beide)
¾ theelepel La Baleine grof zeezout
¼ theelepel geplette rodepepervlokken
Verse gemalen zwarte peper
680 gram grote gepelde garnalen
⅓ kopje gehakte verse peterselie + extra peterselie voor garnering
Sap van een halve citroen
Serveren met: gekookte pasta of knapperig brood
Bereiding
Laat de boter met olijfolie in een grote braadpan smelten. Voeg de knoflook toe en laat deze een minuut lang meebakken voordat je de wijn en/of de bouillon het zeezout, de rodepepervlokken en veel zwarte peper er doorheen roert. Laat alles rustig sudderen en garen totdat het vocht is ingedikt. Dat duurt ongeveer twee tot drie minuten.
Doe de garnalen bij het vocht en bak ze totdat ze roze worden. Afhankelijk van de grootte duurt dat ongeveer twee tot vier minuten. Haal de pan van het vuur, roer de peterselie en het citroensap er doorheen en serveer met pasta of brood.