Vis, aardappelen en Clafoutis-erwten


Een nieuwe versie met weinig natrium van de beroemde Clafoutis. Een unieke, eenvoudige en smakelijke wijze om vis te bereiden!
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Gaartijd: 25-30 minuten
3 stevige aardappelen
200g koolvisfilet
100g diepvrieserwtjes
100g zure room
50g geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels olijfolie
2 eieren
3 eetlepels dille
1 gehakt teentje knoflook
1 theelepel La Baleine Essentiel zout
Peper
1 eetlepel gehakte amandelen
Verwarm de oven voor op 160°.
Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en stoom ze. Doe de diepvrieserwten in kokend water en laat ze 5 minuten hierin. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet.
Verwarm 1 liter water of bouillon, kook de visfilet hierin 5 minuten lang en laat de vis uitlekken. Snij de vis in stukjes. Dit gaat gemakkelijker als het gaar is.
Doe de gestoomde aardappelen, erwten, stukjes koolvis, gehakte knoflook, olijfolie, zout, peper en dille in een grote kom. Meng alles zorgvuldig zodat alle ingrediënten voldoende olie en kruiden bevatten.
Doe de ingrediënten in een ovenvaste schaal. Klop de eieren, zure room en Parmezaanse kaas samen en giet dit in een schaal met groente en vis. Bestrooi het geheel met de gehakte amandelen en voeg wat peper toe.
Zet het in de oven voor 25 minuten. Haal het uit de oven en bestrooi met La Baleine Essentiel zout