Groentefrietjes

chips de légumes

Een verrassende, originele thuissnack!

Voor 4 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Gaartijd: 1 uur /1 uur en 15 minuten

 

2 stevige aardappelen

1 oranje wortel

1 rode wortel

1 gele wortel

Platte peterselieblaadjes

Fijn zeezout van La Baleine

Olijfolie

 

Verwarm de oven voor op 180°.

Was alle groente en droog ze grondig. Was de platte peterselieblaadjes en droog ze. Snij de groente in dunne reepjes met een fijnsnijder.

Leg een vel bakpapier op een grote bakplaat. Doe olijfolie op een borsteltje en smeer hiermee alle groentereepjes en platte peterselieblaadjes in.

Leg de groentereepjes en platte peterselieblaadjes verspreid op de bakplaat en zet deze in de voorverwarmde oven voor 1 uur/1 uur en 15 minuten.

Haal de peterselieblaadjes uit de oven en laat de frietjes drogen. Wanneer de groentefrietjes droog zijn, haalt u ze uit de oven en strooit u er wat fijn zout van La Baleine op. De frietjes kunnen nu gegeten worden.