Image
bandeau-charte

Het handvest voedingszoutkwaliteit

Een lid van het Comité des Salines de France (een professionele organisatie van de in Frankrijk gevestigde zoutproducenten), de Salins Group, waarvan La Baleine onderdeel uitmaakt, heeft het "handvest voedingszoutkwaliteit" ondertekend om de consument ongeëvenaarde zoutkwaliteit en algehele voedselveiligheid te garanderen.

In het handvest staan verbintenissen voor voedingszoutproducenten op verschillende gebieden:

- De kwaliteit van het zout garanderen en risico's voor de voedselveiligheid beheersen.

- De zoutkwaliteit garanderen op een manier die nog strenger is dan de huidige internationale normen en nationale wet‑ en regelgeving.

- De beste methodes ontwikkelen om te voldoen aan de eisen op het gebied van hygiëne, veiligheid en gezondheid.

 - Deelnemen aan een groots opgezet preventiebeleid en de toevoeging van jodium en fluor aan zout bevorderen op grond van de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en UNICEF.

- Een bijdrage leveren aan het informeren van de consument en het juiste gebruik van zout.

- Een strikte ethische code toepassen bij het produceren van informatie over de verkochte producten en het juiste gebruik van zout in het dieet bevorderen.

Image
sel-qualité