Waarom zeezout?

Er bestaan verschillende soorten zout, afhankelijke van de streek, de gebruikte winningsmethoden en de beschikbare natuurlijke bronnen.

La Baleine kiest, zoals je van een walvis verwacht, voor zeezout aangezien dit ontstaat vanuit een natuurlijk kristallisatieproces door de invloed van de zon, wind en zee.

Er bestaan twee soorten zeezout: wit zout en grijs zout.

Grijs zeezout: natuurlijk grijs zeezout vol mineralen zoals kalium en magnesium, wordt verkregen door een combinatie van de vakkennis van de zoutwerkers van de Guérande en het feit dat het geoogst wordt uit de zoutpannen in de kleibodem.

Wit zeezout: De vakkennis van onze zoutwerkers en het feit dat het geoogst wordt uit de zandbodem van de zoutpannen betekent dat het zeezout van La Baleine van nature wit is (in tegenstelling tot de producten die uit de Guérande afkomstig zijn).

Ook zijn er twee soorten landzout: afzettingen die gewonnen worden uit de zoutmijnen en in de fabriek worden vermalen of die opgelost worden in pekel (met zout doordrenkt water) wat dan fijn zout wordt in een mechanische verdamper. Grof zout wordt verkregen door samenpersing. Dit zout staat ook bekend als geraffineerd of industrieel zout (steenzout).

Image
baleine-aigues-mortes
Image
sel-baleine-salins