Frambozentaartjes, karamel en zoutkorst
La Baleines eigen versie van het Financier dat we gewoon met u moeten delen! De combinatie van framboos en karamel… Een romig, knapperig, overheerlijk taartje met een bittertje en een klein snufje zout… uitstekend bij een kopje thee of koffie.
Voor 10 tot 12 kleine taartjes
Bereidingstijd: 15 minuten
Meng- en rusttijd: 20 minuten
Gaartijd: 15 minuten
90g gesmolten boter
Eiwit van 4 eieren
70g amandelpoeder
40g bloem
70g suiker
1 doosje frambozen
5g fijn zout van La Baleine
Karamel
40g tafelsuiker
1 theelepel La Baleine Essentiel zout
Verwarm de oven voor op 190°
Karamel
Verhit 40 gram suiker droog in een bakpan. Wanneer de suiker vloeibaar en goudkleurig wordt, giet u het op een vel aluminiumfolie. Bestrooi het karameloppervlak met Essentiel zout en laat dit hard worden. Breek de karamel in kleine stukjes.
Klop het eiwit op totdat er een lichte schuim ontstaan (maar laat het niet rijzen). Bak de amandelpoeder een paar minuten lang in een droge bakpan. Zeef de amandelpoeder.
Meng de suiker, amandelpoeder, zout en bloem. Meng het eiwit erdoorheen totdat er een gladde pasta ontstaat. Voeg de gesmolten boter toe en mix opnieuw.
Zet het in de koelkast voor 20 minuten.
Smeer de vormpjes in en giet het mengsel in de vormpjes totdat deze voor ¾ zijn gevuld. Plaats een paar frambozen in elk vormpje en zet ze 15 minuten lang in de voorverwarmde oven op 180°.
Haal ze uit de oven, laat ze enkele minuten rusten en verwijder ze dan uit de vormpjes. Zet de gezouten karamelstukjes op de Financiers en laat ze afkoelen op een koelrooster.