Citroen en vanilleroom met zandkoekkruimel - Fleur de Sel

Image
creme vanille citron

Citroen‑ en vanilleroom met kruimels en een snufje La Baleine Fleur de Sel: een perfecte, subtiele combinatie!

Voor 4 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Gaartijd: 10 minuten

 

60cl melk

20cl double cream

4 eieren

1 eetlepel maïzena

5 eetlepels suiker

De zaadjes van een vanillestokje

De schil van een citroen

Verdun de maïzena met 5cl koude melk. Giet 55 cl melk en de room in een pan, voeg de zaadjes van een vanillestokje en de citroenschil eraan toe. Breng het geheel aan de kook, laat het afkoelen en zeef het vervolgens.

Klop de eieren en de suiker in een grote kom totdat het mengsel wit wordt. Giet de gezeefde bereiding, geklopte eieren en de verdunde maïzena in een pan.

Zet de pan op een laag vuur zodat het mengsel dikker wordt.

Giet het mengsel in smalle kommen. Laat ze volledig afkoelen voordat u ze in de koelkast zet.