Brookie

Bereidingstijd: 25 minuten - Recept voor 6-8 personen

Image
Brookie

Ingrediënten

Voor de brownie : 
- 140 g boter
- 250 g pure chocolade, in stukjes
- 4 eieren
- 150 g suiker
- 150 g bloem
- snuf La Baleine Fleur de Sel
 

Voor het koekje : 
- 120 g boter, gesmolten
- 120 g suiker
- 1 ei
- 160 g bloem
- 1 theelepel gedroogde gist
- 150 g pure chocolade, fijngehakt
- snuf Fleur de Sel La Baleine

Bereiding

1) Bereid de brownie: Verwarm de oven voor op 175°C. Smelt de boter en de chocolade au bain-marie en laat afkoelen. Klop in een aparte kom de eieren los met de suiker en voeg het boter-chocolademengsel toe. Spatel de bloem en de fleur de sel erdoor. Giet in een bakvorm en zet op een koele plaats.

2) Bereid het koekje: Klop de gesmolten boter met de suiker tot een licht, luchtig en romig mengsel. Voeg het ei toe en meng. Spatel de bloem, het bakpoeder en de gehakte chocolade erdoor. Verdeel met een kleine lepel het koekjesdeeg over de brownie. Bestrooi met een beetje fleur de sel. Bak 30-35 minuten op 175°C. Laat een beetje afkoelen en snijd in stukjes.