Bladerdeeg kerstboom met pesto

Image
Bladerdeeg kerstboom met pesto


Ingrediënten voor 1 kerstboom :

2 vellen vers bladerdeeg
100 gram pesto genovese
1 tl Fleur de Sel van La Baleine
1 ei

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Rol een vel bladerdeeg uit op het bijkomende vel bakpapier. Smeer de pesto over de
bladerdeeg. Leg hier het tweede vel bladerdeeg op en druk op elkaar.

Snijd een kerstboom uit en bewaar de restjes deeg om daar losse pesto stengels van te
maken.

Snijd reepjes in de zijkant, maar houd het midden vrij voor de boomstam (ongeveer 2 cm)
net als de piek.

Draai dan elk uitgesneden reepje om, dit worden de takken van de kerstboom. Klop het ei
los en bestrijk het bladerdeeg. Bestrooi rijkelijk met fleur de sel.

Bak 25 - 30 min in de oven, totdat de kerstboom goudbruin kleur. Laat iets afkoelen en
serveer.

Top tip: je kunt de pesto vervangen voor een andere spread zoals kruidenkaas of tapenade.
Of ga voor zoet, en gebruik Nutella of dulce de leche (ook heerlijk met een snuf fleur de sel).